srijeda, 26. ožujka 2014.

Čizmice za raspoloženje

Kiša, mokar snijeg, blato, sivo nebo, magla, tmuran dan, sve to ima i svoje čari, npr. ostat ću u kući na toplom, suhom i uz knjigu. Ali, zašto bi me sve to spriječilo da izađem? Sa svojim veselim čizmicama,
mogu gdje hoću, kad hoću i bez obzira na vremenske uvjete. Sa svojim veselim čizmicama ću u inat svem tom sivilu izaći i obojiti svoje raspoloženje, nacrtati osmijeh i na licu prolaznika kad pogleda moje vesele čizmice. Idem u njima kao po oblacima, osjećam se kao da sa svakim tragom ostavljam korak od cvijeća iza sebe.
Život je prekratak da bismo nosili dosadnu odjeću/obuću. Nemam vremena nositi "ono što se sad nosi", mogu samo obući ono što me danas čini sretnom, a to su boje i osmijeh. Čizmice na cvjetiće čine čuda. Vode me ispod duge i po vodi, pokazuju mi male velike stvari, govore mi o kiši kao o eliksiru njihova života, jer da nije kiše, tko bi ih ikada nosio i tko bi ih ikada zamijetio da nije teških oblaka koji će pomračiti svijet, učiniti da su vesele čizmice najveselija šarena stvar koju ste toga tmurnog dana vidjeli. Nitko nije ostao ravnodušan prema njima toga dana.

Broj komentara: 9:

  1. Rahela, super ti je ovaj blog i čizmice :)

    OdgovoriIzbriši
  2. E bas osveze i dan i ljude oko tebe!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sanjam o ovakvim gumenim čizmama u pogodi kojem uzorku? Crvenom na točkice! Problem je što je moja nožica oveća, tj. broj 43, pa sam uglavnom zakinuta za ženstvene modele i uzorke.
    Ove tvoje su mi prekrasne, prave proljetne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno znam o čemu govoriš! Moj broj je inače 41, i uvijek imam problem s tim, ali obično ove gumenjake prave u većim modelima, valjda računajući na to da nosimo debele čarape u njima, tako da je meni bez problema stao na nogu broj 39, a bilo ih je do 41, zato ne gubi nadu :)

      Izbriši
  4. Imam i ja jedne - crvene karirane :)) Spasila sam se od kad ih kupih :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema im ravnih, jedino tako mi noge ostanu suhe za velikih kiša i one ružne bljuzgavice, a još nas više uveseljavaju ako su cvjetne, karirane, na točkice itd... :)

      Izbriši